Βιογραφικό

Ο Δρ Θεόδωρος Τσίρλης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1971 και αποφοίτησε από  την Γερμανική Σχολή Αθηνών. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και στην συνέχεια υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο Π.Ι Τυρού Αρκαδίας και το Κ.Υ Λεωνιδίου.

Το 2002 ξεκίνησε την ειδίκευση του στην Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και την οποία ολοκλήρωσε στην Γ’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» το 2008. Το 2006 στα πλαίσια εκπαιδευτικής άδειας μετέβη στο  νοσοκομείο Hammersmith Hospital,  Imperial College NHS Trust στο Λονδίνο όπου έκανε μέρος της ειδικότητας του στην Χειρουργική Ήπατος Παγκρέατος και Χοληφόρων.

Από το 2008-2009 εργάστηκε ως Γενικός Χειρουργός στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Υγεία.

Από το 2009-2018 μετεκπαιδεύτηκε σε έμμισθη θέση Επιμελητή και εργάστηκε ως Εξειδικευμένος Χειρουργός/Αναπληρωτής Διευθυντής στην Mονάδα Χειρουργικής Ήπατος Παγκρέατος Χοληφόρων και Εντερικής Ανεπάρκειας στο  Freeman Hospital, Newcastle Upon Tyne NHS Trust και στην Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Ήπατος Παγκρέατος Νεφρών του μοναδικού στο είδος του στη Μεγάλη Βρετανία Institute of Transplantation.

Από τον Μάιο του 2018 ο Ιατρός ζει και εργάζεται μόνιμα στην Ελλάδα ως συνεργάτης του Metropolitan General και του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, ενώ από τον Ιούνιο του 2021 είναι Επιμελητής Χειρουργικής στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

Ακαδημαϊκοί και Επαγγελματικοί Τίτλοι

Το 2012 αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα. Εκπόνησε την Διδακτορική Διατριβή με θέμα «Μελέτη και κλινικοπαθολογική συσχέτιση των λεμφαγγειακών αυξητικών παραγόντων VEGF-C και VEGF-D στον καρκίνο του στομάχου» σε συνεργασία με την Β’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου και την Γ’ Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς».

Το 2014 έλαβε με εξετάσεις Πιστοποίηση Εξειδίκευσης στην Χειρουργική Ήπατος Παγκρέατος Χοληφόρων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Χειρουργικής (FEBS in HPB Surgery).

Το 2015 έγινε κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (PGCert) στις Μεταμοσχεύσεις από το Newcastle University με Έπαινο. Είναι επίσης κάτοχος Διπλώματος Μεταμοσχεύσεων από την European Society of Organ Transplantation.

Το 2016 έγινε δεκτός μετά από εξετάσεις ως Fellow του Βασιλικού Κολλεγίου των Χειρουργών του Εδιμβούργου στην Ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής (FRCS in General Surgery).

Είναι κάτοχος Level 7 Award in Strategic Leadership, της υψηλότερης διάκρισης από το Institute of Leadership and Management στον τομέα Clinical Leadership.

Κλινική Εμπειρία

Χειρουργική Ήπατος Παγκρέατος Χοληφόρων

Πιστοποιημένη Εξειδίκευση στην Χειρουργική Ήπατος, Παγκρέατος και Χοληφόρων με εμπειρία σε περισσότερες από 450 χειρουργικές και περιοχικές επεμβάσεις.

Γενική Χειρουργική

Έχει πραγματοποιήσει και συμμετάσχει σε περισσότερες από 2000 ανοιχτές και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις μεγάλης και μέσης βαρύτητας σε όλο το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής.

  • Ανώτερου και κατώτερου πεπτικού
  • Χειρουργικής Ογκολογίας Ενδοκοιλιακών Σαρκωμάτων
  • Κοιλιακού τοιχώματος
  • Επείγουσας Χειρουργικής και Τραύματος

Έχει εκπαιδευτεί στην  λαπαροσκοπική αποκατάσταση βουβωνοκήλης με διακοιλιακή προσπέλαση (TAPP).

Μεταμοσχεύσεις Ήπατος Παγκρέατος Νεφρών

Μετεκπαίδευση στις μεταμοσχεύσεις Ήπατος, Παγκρέατος και Νεφρών. Εμπειρία σε περισσότερες από 350 επεμβάσεις. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής στην λήψη πολλαπλών ενδοκοιλιακών μοσχευμάτων.

Χειρουργική της Εντερικής Ανεπάρκειας

Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος εξειδικευμένης ομάδας Εντερικής Ανεπάρκειας (Intestinal Failure) με αντικείμενο την  αποκατάσταση επιπλεγμένων εντερικών συριγγίων, αναστρέψιμου συνδρόμου βραχέος εντέρου και την χειρουργική αποκατάσταση του κοιλιακού τοιχώματος (Abdominal Wall Reconstruction).

Μέλος των εταιρειών

Client logo
IHPBA
International Hepato-Pancreato Biliary Association
- - -
Client logo
E-AHPBA
European-African Hepato-Pancreato-Biliary Association
- - -
Client logo
AUGIS
Association of Upper Gastrointestinal Surgeons
- - -
Client logo
ESOT
European Society for Organ Transplantation
- - -
Client logo
BTS
British Transplantation Society
- - -
Client logo
ΕΧΕ
Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία
- - -
Client logo
ΕΕΜΗ
Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος
- - -
Client logo
ΕΕΧΟ
Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας
- - -
Client logo
ΕΕΟΠ
Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Πεπτικού
- - -
Client logo
ΕΕΗΠΧ
Ελληνική Εταιρεία Ήπατος Παγκρέατος και Χοληφόρων
- - -